zmrzlina-hyskovska-markyza

Ovocné sirupy - Z ovoce od Honzy Blahovce

Naše ovocné sirupy vyrábíme pouze z kvalitního ovoce, cukru citronové šťávy, občas přidáváme trochu kyseliny citronové, jak to dělaly naše babičky. Avšak narozdíl od našich babiček používáme moderní technologie a to vaření ve vakuu bez přístupu vzduchu. To nám umožňuje vařit sirupy za nižších teplot, což v kombinaci s vakuem dělá naše sirupy výjimečnými. Při nízkých teplotách a bez přístupu vzduchu tak nedochází k oxidaci vitamínů barviv a aromat v ovoci.

Narozdíl od většiny konkurence najdete v našich sirupech vše, co v ovoci je, tedy i semínka, dužinu a v citrusových sirupech také kandované rozmixované plody a kůry které si sami kandujeme. V našich sirupech nehledejte žádná barviva, aromata, ovocné koncentráty, glukózo-fruktózový sirup ani chemické konzervanty.

Na co naše ovocné sirupy použít?

Nejčastěji se používají na výrobu domácích limonád a horkých nápojů. Můžete si je připravit dle libosti v pohodlí domova, nebo vám z nich připraví osvěžující nápoje ve vyhlášených restauracích, pizzeriích a hotelových resortech, kam s úspěchem dovážíme.
Dále se dají použít na výrobu mléčných i ovocných koktejlů, dochucování krémů a zdobení dezertů.
malinovy-sirup
Malinový sirup - poctivý
Nejoblíbenějším sirupem je bezesporu malinový. Sirup vyrobený z čerstvých malin se ředí nejlépe 
v poměru 1:10 čistou vychlazenou vodou nebo vodou perlivou, pro výrobu domácí limonády. Přípravě ovocného čaje zalévejte vodou horkou maximálně 80 °C pro zachování vitamínů a aromat.
zazvorovy-sirup
Zázvorový sirup – blahodárný
Zázvor a citronová šťáva ve správném poměru s cukrem dělají z tohoto sirupu favorita v zimním i letním období. Není potřeba strouhat zázvor do čaje, mačkat citrony, stačí jen zalít horkou vodou a zázvorový čaj je hotov. Stejně tak v létě stačí pár kostek ledu a vychlazená sodovka a osvěžující zázvorová limonáda je na světě.
jahodovy-sirup
Jahodový sirup – lahodný
Chuť čerstvých jahod, jako když je rozmačkáte v mističce s cukrem, tak chutná náš jahodový sirup. Udělejte si z něj limonádu, čaj nebo si s ním třeba polijte palačinky, lívance nebo vdolky. Vždy si pochutnáte!
pomerancovy-sirup
Pomerančový sirup – prosluněný
Nestačilo nám jen vymačkat pomerančovou šťávu a uvařit sirup. Bylo nám líto té voňavé kůry, která nám zbyla. Tak jsme ji ukandovali a přidali zpátky do sirupu. A proto se při pití našeho pomerančového sirupu budete těšit na sladké kousky které v limonádě plavou.
grepfruitovy-sirup
Grapefruitový sirup – smyslu - plný
Hořkosladkou chuť grepového sirupu se nám podařilo vyrobit kombinací grepové dužiny a kandovaných grepových plodů. To vše jsme do sirupu rozmixovali a výsledkem je akorát hořký - akorát kyselý - akorát sladký - osvěžující letní sirup.
rybizovy-sirup
Černo - rybízový sirup – temný
Vitamínová bomba se jmenuje Černý rybíz. Náš sirup je plný vitamínu C. Můžete tak
vitamíny doplňovat jak v létě lahodné osvěžující limonádě, tak v zimě v podobě teplého čaje.
Doporučujeme vodu neohřívat na více jak 80 °C. Jedině tak v čaji zůstanou všechny
vitamíny a jiné blahodárné složky v tomto ovoci obsažené.
boruvkovy-sirup
Borůvkový sirup – životodárný
Tento temný sirup je plný lesních borůvek. Je plný voňavé chuti, ale také vitamínů. Proto při
výrobě čaje ohřívejte vodu maximálně na 80 °C. Jedině tak v čaji zůstanou všechny vitamíny
a jiné blahodárné složky v tomto ovoci obsažené.
rakytnikovy-sirup
Rakytníkový sirup – léčivý
Při výrobě tohoto sirupu používáme za studena lisovanou rakytníkovou šťávu. Jelikož
rakytník obsahuje hodně oleje (v němž jsou rozpuštěné vitamíny a minerály), při skladování
v láhvi se rakytník odděluje od cukru a je potřeba ho před každým použitím vždy řádně
promíchat.
mangovy-sirup
Mangový sirup – bohatý
Žlutý, voňavý, chuťově, zajímavý, oblíbený, tak lze definovat sirup z čerstvého manga.
oblíbíte si ho nejen osvěžující limonády ale také na zmrzlinových pohárech palačinkách
nebo při zdobení dezertů.
citronovy-sirup-povzbuzujici
Citronový sirup – povzbuzující
Tak akorát kyselý se silnou chutí citronu osvěžující. To je naše citronáda. Vyrobená z
citronové šťávy a kandované citronové kůry je v letních měsících neodmyslitelným nápojem
který osvěží.
bezovy-sirup
Bezový květ sirup - jarní
Každé jaro když rozkvete Bez, tak s našimi kamarády vyrazíme sbírat květy. ty za studena
macerujeme a pak vaříme naši oblíbenou bezovku Nepoužíváme žádné bezové aroma a tak
když dojde Čeká se až do dalšího jara.
zazvorovy-sirup
Citronovo-Mátový sirup – osvěžující
Lísteček po lístečku otrháme mátu přidáme citronovou šťávu a uvaříme osvěžující sirup s
chutí mentolu a čerstvého citronu. stačí přidat pár kostek ledu vychlazenou sodovku A
žádné letní horké dny vás nezaskočí.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram